Okullar Açılıyor

Okullar Açılıyor

Okul Müdürümüz Sayın Erol Sevindir'den mesaj var.

11.09.2022 211

Sevgili Öğrenciler,

12 Eylül Pazartesi günü bir eğitim öğretim yılına daha başlıyoruz. 1985 yılında eğitim öğretime başlayan okulumuzun bu eğitim yılı aynı zamanda 37. eğitim ve öğretim yılıdır.  Mutluyuz, gururluyuz, kıvançlıyız.

Okulumuz sektöre hitap eden, sektörün ihtiyaç duyduğu üç alanda eğitim vermektedir. Üç alan da geleceği olan zaman içinde de ihtiyaç duyulacak ve asla ölmeyecek mesleklerdir.

Çağımız bilişim ve dijital çağıdır. Her hizmet ve üretim alanı bilişim alanına doğru kaymakta, gelişimini bu kulvarda sürdürmektedir. Artık bilişim alt yapısı olmayan hizmet ve üretim alanı yoktur. Bilişim Teknolojileri alanında mesleki eğitim gören öğrencilerimiz bilişimin girdiği yaygın alanlarda ve özellikle kendi alanlarında çağın gerektirdiği bilişimin teknolojik ihtiyaçlarına cevap vereceklerdir.

Elektrik ve Elektronik Teknolojileri alanı ülkemizdeki mesleki eğitimin eski ve güzide bir alanıdır. Enerji ve aydınlatmanın günlük hayatımıza girdiği günden beri elektrik eğitimi mesleki eğitimin içinde yerini almıştır. Konutlarda, işyerlerinde, sosyal alanda aydınlatma kaçınılmaz bir ihtiyaç oldukça da elektrik eğitimi alan öğrencilerimiz mesleklerini kesintisiz sürdüreceklerdir. Elektronik âletlerin elektrikten beslenmesi, her gün evrilerek yeni icatlara yönelmesi, elektroniğin cihazların vazgeçilmez oluşu bu alanı sektörün ayrılmaz parçası yapmıştır, yapmaktadır.

Hakeza, ağır sanayi sektörü makinelerle üretim yapmakta makinelerin tasarımı, üretimi, bakımı, onarımı büyük bir işgücü getirmektedir. Bu işgücünün eğitimli, donanımlı ve diplomalı oluşu büyük önem oluşturmaktadır. Bu da, okulumuzdaki Makine Teknolojileri alanının sınaî sektöründeki yerini ve önemini güçlendirmektedir.

Bu ihtiyacın getirdiği farkındalıkla kendimize misyon yükleyerek, sektörün gereklilikleriyle vizyon oluşturarak 1220 öğrencimize mesleki eğitim olanağı sunmaktayız. Okulumuzun, atölyelerimizin, laboratuarlarımızın, dersliklerimizin kapılarını ardına kadar öğrencilerimize açıyoruz.

Mesleki eğitim yanında göreceğiniz her kültürel ders sizlerin aydınlanmanıza, yetişmenize, çağdaş ve donanımlı bireyler olmanıza katkı sağlayacaktır. Kendi alanlarında yetişmiş 82 öğretmeniniz bunun bilincinde ve bu nitelikteki eğitimin farkındadır. Alan bilgilerini sizlere sunmaya hazırdır.

Sizler de hazırsınız. Yarın ilk zilimiz çalıyor, uzun, başarıya odaklı, keyifli eğitim sürecimiz başlıyor. En doğrusu, en iyisi, en verimlisi hedefimizdir. Hedefimiz geçen yılki sonuç ve çıktılarımızın üstünde, ilerisindedir.

Bunu hep birlikte başaracağımızın ümidinde, inancındayım.