Okul Öncesi Öğrencilerinde Çevre ve Temizlik Bilincini Artırmak İçin Uygulama

07.06.2023 132

Bu oyun Güngören Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim bölümü öğrencileri ve  Çevre koruma kulübü öğrencileri tarafından tasarlanıp geliştirilmiştir.

Oyununun amacı anaokulu düzeyinde ki çocuklarda temiz çevre bilincini oluşturup sıfır atığın önemini kavratmaktır.

Oyunu oynayan kişi ekranda bulunan geri dönüşüm için uygun olan atıkları tek tek seçip ilişkili olduğu atık kutusuna taşımalı ve etrafta hiç çöp bırakmamalıdır.

Doğru eşleştirdiği her bir atık için +1 puan alır ve oyun tüm atıklar tamamlanana kadar devam eder.

Oyunu oynadıktan sonra beklenen kazanımlar:

Küçük yaştaki çocuklarda temiz çevre bilincini oluşturup sıfır atığın önemini kavraması,

Oyunu oynayan kişilerin oyunda yaptıklarını alışkanlık haline getirip gerçek hayatta da aynı şekilde çevreye duyarlı bireyler olması