ELEKTRİK ELEKTRONİK ALANIMIZIN PLC ATÖLYESİ MODERN EĞİTİMİ ve DONANIMIYLA SEKTÖRE ARANAN ELEMAN YETİŞTİRİYOR

ELEKTRİK ELEKTRONİK ALANIMIZIN PLC ATÖLYESİ MODERN EĞİTİMİ ve DONANIMIYLA SEKTÖRE ARANAN ELEMAN YETİŞTİRİYOR

16.05.2022 604

OTOMASYON ATÖYLESİ 

Günümüzde endüstriyel üretimin daha hızlı ve kaliteli yapabilmesi için insan gücünün yerini robotik sistemler ve otomasyon sistemleri almıştır. Üretim otomasyonun önemi oldukça fazladır. Nitelikli ürünlerin ortaya çıkması için imalathane içerisine, üretim otomasyon sistemlerinin kurulması ve takip edilmesi gerekmektedir. Otomasyon sonucunda, üretimde verimlilik artacak ve üretim giderlerinde düşüş gerçekleşecektir.

Bu anlamda tüm dünyanın ihtiyaçlarına karşılık verebilmek, kısa zamanda daha fazla ürün üretimi yaparak pazarda bu ürünleri satışa sunmak yalnızca üretimde otomasyon sistemleri ile mümkündür. Bunun yanı sıra orta ve küçük ölçekli üretim yapan fabrikaların daha fazla ve koordineli ürün üretimi sağlayarak büyük ölçekli üretim yapan işletmeler arasında yerini alabilmesinin yolu da otomasyon sistemlerinde geçmektedir.

Okulumuz Elektrik-Elektronik Teknolojisi bölümünde kendi imkânlarımız ile yaptığımız PLC Laboratuvarında öğrencilerimiz sanayi ortamında kullanılan birçok projeyi uygulamalı olarak yapabilmektedir. Ayrıca birçok otomasyon firması ile yaptığımız iş birliği sayesinde öğrencilerimiz son sınıfa geldiklerinde otomasyon sektöründe staj yapma imkânlarına sahiptirler. Staj sonrası öğrencilerimiz çalıştıkları firmalarda istihdam edilmektedir.

16-05-202216-05-202216-05-202216-05-202216-05-2022